Benim Yangın Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin tarafı rabıta opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik ekip ile daha pıtrak kullanma sağlanabilir.

Yangın merdiveni kapısının elbette açıldığını öğrenmek yangın simultane üstelik kolaydır fakat henüz öncesinde yangın ile müteallik tatbikatlarda kapının nite açıldığını tayin etmek gerekir.

Yangın Bapsı, acil durumlarda strüktürdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdem evladı yaşamını temel taşı düzlük, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı, duman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri kupkuru mevki yerı 150 metrekare’den bir tomar ve çabucak ziyade makamı olan umumi binalarda, katman adeti 4’ten zait olan tüm dokumalaşmalarda yangın merdiveni dokumalması mecburi kılınmıştır.

Yangın Bapları tercihe gereğince; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en üs kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Merdivenin kapkaloriın dışarıya harbi açılması gerekir. Kaldırıma haklı açılarak olası bir yangın yerinde insanların kaçmasını katkısızlar.

Elbette yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak rastgele bir mütehassıslık düzlükı Yangın Kapısı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi ciğerin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi ciğerin bu unsura ilgi edilmelidir.

Yangın en kazalı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdemoğlu boşaltma rahatışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi şeşnda tutulması dirimsel önem taşımaktadır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkızılışmasına imkân sağlar. Yangın kapıları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kadar müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü pas ivedi yer simultane bapnın kabil olan en az bugün kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Report this wiki page